Durian Truffleat

Hvorfor kan durian lide det? Durian Trøffelchips

Kugle
I Monthon duriang er store frugter, i gennemsnit 3 til 5 kg, og har generelt en oval til cylindrisk, tilspidset form, nogle gange fundet med uregelmæssige knopper, hvilket skaber et hjertelignende udseende. Frugtens overflade er dækket af tætte, spidse trekantede pigge, og farven varierer fra lysegrøn til lysebrun til gyldenbrun. Under den tornede overflade er et hvidt, svampet indre med flere kamre, der omslutter kødlapper. Hver flig af kødet har en halvhård overflade, der afslører et tykt, cremet, smøragtigt indre med små, hårde frø. Monthong durians har en mild aroma sammenlignet med andre varianter af durian og en rig, sød, varm og kompleks aroma beskrevet som en blanding af vanilje, karamel, peber og svovlnoter.

Årstider
I durian Monthong er tilgængelige i Thailands varme sæson, med peak høst mellem april og august.

Aktuelle fakta
Monthong durian, botanisk klassificeret som Durio zibethinus, er en stor thailandsk sort, der tilhører Malvaceae-familien. Thailand er en stor producent og eksportør af durian, og der er over 234 kultivarer i landet, med kun få sorter dyrket til kommerciel brug. Monthong durian står for over halvdelen af ​​den samlede durianproduktion i Thailand og er også den mest eksporterede sort, da frugten kan opbevares i omkring tyve dage uden at fordærve. Navnet Monthong oversættes fra thai til "gyldne pude", en afspejling af sortens tykke, bløde kød, og når det er sæson, findes kultivaren bredt gennem gadesælgere, lokale markeder og lastbiler, der krydser kvarterer, der sælger frugterne på megafonerne. Thai durian høstes traditionelt, før de er helt modne, en proces, der menes at forlænge frugtens holdbarhed, og denne metode udvikler også en fast, men blød tekstur i frugten med en mild, sød smag. I dag er der intens konkurrence mellem Thailand og Malaysia om durianproduktion, og Monthong durian er signatursorten, der forhandles og eksporteres fra Thailand til nabomarkeder.

Næringsværdi
Monthong durians er en fremragende kilde til C-vitamin, en antioxidant, der styrker immunsystemet, øger kollagenproduktionen og reducerer inflammation. Frugter er også en god kilde til kalium til at balancere væskeniveauer i kroppen, magnesium til at regulere blodtrykket, fibre til at stimulere fordøjelseskanalen, mangan til at hjælpe med proteinfordøjelsen og indeholder lavere mængder af fosfor, jern, kobber og zink. .

applikationer
Monthong durian kan bruges på flere stadier af modenhed til både rå og kogte tilberedninger, herunder stegning og kogning. Når kødet er ungt, har kødet en tyk, fast konsistens og er for det meste skåret i skiver og stegt som chips, hakket og blandet i karryretter, eller i tynde skiver og blandet i friske salater. I Thailand er Monthong durians inkorporeret i massaman karry for at tilføje fyldige umami-smag og tilberedes også nogle gange som som tom, en rå, sprød sidesalat lavet med urter, fiskesauce og umoden frugt. Efterhånden som Monthong durian modnes, bliver frugtkødet for det meste spist pænt, af vejen, pureret til salatdressinger eller blandet til pastaer og brugt som topping i is, frugtruller og kager. Frugtkødet kan også blandes i klistrede ris, blandes i kaffe eller koges med sirup for at skabe en sød dessert. Monthong durian passer godt sammen med tropiske frugter, herunder mangostan, rambutan, slangefrugt, mango og kokosnød, smag som hvidløg, skalotteløg, citrongræs og galangal, chokolade, vanilje og urter som koriander, spidskommen, mynte og pulveriseret karry. Hel, uskårne Monthong durian vil holde sig i et par dage ved stuetemperatur, men varigheden vil afhænge væsentligt af frugtens modenhed på høsttidspunktet. Når frugterne er modne, skal de spises med det samme for den bedste smag og tekstur. Dele af kødet kan opbevares i en lufttæt beholder i 2-5 dage. Monthong durian kan også fryses og eksporteres til markeder rundt om i verden.

Etnisk/kulturel information
Monthong durians er en af ​​de vigtigste sorter af durian deltage i Chanthaburi Fruit Festival i Chanthaburi-provinsen i det sydøstlige Thailand. Chanthaburi er kendt som Thailands "tropiske frugtskål", og den årlige ti-dages festival i maj fokuserer på de lokale afgrøder, der dyrkes i regionen, inklusive durian. Under festivalen vises Monthong durian i store bunker på borde, sælges hele eller i forskåret skiver, og de bliver endda prøvet gratis i en kort tid af dagen, hvilket giver besøgende mulighed for at prøve de forskellige varianter. Durians sælges også i kogte præparater under festivalen, herunder chips, karryretter, slik, drinks og desserter. Udover durian er frugtfestivalen nationalt kendt for sine håndlavede træmøbler, håndlavede produkter og andre lokale tropiske frugter såsom mangostan og slangefrugt. Disse lokale frugter kombineres med durian for at dekorere store flydere og skulpturer som en kunstudstilling af festivalen. En af festivalens mest populære begivenheder er en speed-eating-konkurrence, hvor deltagerne konkurrerer om at spise mest frugt på kortest tid og vinder en pengepræmie.Geografi
Durians menes at være hjemmehørende i regionerne Sumatra, Peninsular Malaysia og Borneo og har vokset vildt siden oldtiden. Frugterne blev spredt over hele Sydøstasien i tidlige tider og blev plantet i regioner i Thailand. Durian-dyrkning forblev relativt lavtliggende i Thailand i mange århundreder indtil begyndelsen af ​​det XNUMX. århundrede, hvor en tilstrømning af kinesiske immigranter begyndte at dyrke durian til kommerciel brug. Kinesiske immigranter var ikke forpligtet til at arbejde på årlige projekter for kongen af ​​Thailand, som indfødte thailandske indbyggere var forpligtet til at gøre, hvilket gjorde det muligt for immigranterne at bygge og udvikle store durian-farme. I slutningen af ​​det XNUMX. århundrede var mange nye durian-varianter blevet skabt i Thailand til kommerciel dyrkning i stor skala. I midten af ​​det XNUMX. århundrede tilbød den thailandske regering landincitamenter til landmænd til at forlade Bangkoks flodbredder til fjerntliggende landbrugsprovinser som Chanthaburi for at udvide durian-dyrkningen, hvilket til sidst førte til de produktionssteder, der stadig bruges den dag i dag. Historien om Monthong durians er for det meste ukendt, med eksperter, der sporer sorten tilbage til Thailand i slutningen af ​​det XNUMX. århundrede. I dag står Monthong durian for størstedelen af ​​durian produceret i Thailand og dyrkes i provinserne Rayong, Chumpon og Chanthaburi. Monthong durian eksporteres også friske og frosne over hele verden.

Lignende varer